top of page
4.png

Kemisk peeling

Ge din hud nytt liv och mer lyster med en kemisk peeling. Vi jobbar med Exuviance professionella peelingar som exfolierar huden effektivt och skonsamt, samtidigt som cellförnyelsen stimuleras. Vi erbjuder flera olika AHA-peelingar och en retinol peeling.

Kemisk peeling: Bild

Kemisk peeling

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ingredienser läggs på huden. Exuviance professionella peelingbehandlingar har unika sammansättningar som ger maximal effekt utan att irritera huden. Behandlingen med antingen AHA eller retinol är enkel, snabb och har minimal återhämtningstid och resultatet blir en smidigare hud med mer lyster.

Kemisk peeling: Service

Hur många behandlingar behövs?

Redan efter en behandling känns huden väldigt fin och uppfräschad. Huden får en ökad lyster och känns mer återfuktad. Men för att intensifiera behandling av exempelvis acne, pigmentering, torrhet eller ålderstecken krävs flera behandlingar. Beroende på vad det är för resultat man vill uppnå kan det behövas 4-6 behandlingar.
Både AHA och retinolpeelingen kan med fördel utföras som en kur och även alterneras för att uppnå maximala effekt. Vi hjälper gärna till och berättar vad som passar din hud bäst.

Efter behandlingen

Efter en kemisk peeling blir huden väldigt ljuskänslig. Se till att skydda huden med SPF, det är framförallt viktigt under sommaren. Huden kan även fjälla lite några dagar efter behandling. Tänk på att låta huden få läka i lugn och ro - dra inte av hudflagor om de skulle uppstå. Det är även normalt att huden känns torrare än vanligt några dagar efter, då kan extra återfuktning vara bra.
Efter retinol peelingen ska man undvika hård träning, bastu och bad samma dag som utförd behandling.

Kontraindikationer:

  • Solskadad hud

  • Läkemedel för acne och rosacea

  • Nyrakad hud

  • Hyperkänslig hud

  • Allergier

  • Gravid och ammar

  • Öppen och sårig hud

  • Hudcancer

  • Herpes

Kemisk peeling: FAQ

AHA Peel

Effektiv expressbehandling med AHA-peeling från Exuviance. Vi använder oss av olika exfolierande, cellförnyande och volymgivande fruktsyror som till exempel glykolsyra, mandelsyra och citronsyra. Behandlingen och syrorna skräddarsys för just din hudtyp och dina behov.
Efter en AHA-peeling känns huden omedelbart återfuktad och uppfräschad - perfekt som en "quickfix"!

30 min - 550 kr

Retinol Radiance Peel

Högeffektiv peeling från Exuviance som jobbar på ålderstecken och pigmenteringar, förbättrar hudstrukturen samt ger ökad lyster. Passar även bra för en fet eller acnebenägen hud. Peelingen har en unik sammansättning med kraftfull retinol som exfolierar och stimulerar cellförnyelsen och passar dig som vill arbeta på djupet.

Peelingen appliceras på salongen och tvättas av hemma efter vår instruktion. Efter ca 2-3 dagar kan det uppstå en fällning som varar i några dagar beroende på hudtyp. Inom en vecka är huden helt återställd med förnyad spänst och smidighet.

30 min - 1.300 kr

Kemisk peeling: Lista
bottom of page